Cardboardbriller.no er den norske nettbutikken hvor du får kjøpt de mye omtalte Google Cardboard VR brillene. Cardboardbriller – Inspired by Google, består av en pappbrille med linser som benytter stereoskopisk 3D, som er en teknikk hvor skjermen på telefonen din viser to bildestrømmer, én for høyre øye og én for venstre. Med telefonen din plassert inne i cardboardbrillene vil du tre inn i en virtuell virkelighet i 3D. Alle smarttelefoner har støtte for dette, og det finnes mange spill, filmer, simulatorer og andre spennende opplevelser med wow-faktor.

Folkepressen.no kjøpte Google Cardboard fra Cardboardbriller.no, og sammenlignet disse med gjør-det-selv varianten. Les om deres positive erfaring her.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Cardboardbriller? 

Cardboardbriller er 3D briller som passer til din mobiltelefon. Cardboardbriller.no er nettbutikken i Norge som leverer disse «Inspired by Google» brillene, med kort leveringstid med lager i Norge. Cardboard brillene gjør at du kan se film, spille og oppleve virtuell virkelighet i 3D. Den er laget i papp, og er derfor langt rimeligere enn andre slike briller. Brillen er «inspired by Google», som innebærer at den er produsert etter en mal laget av Google (les mer).

Hvor kult er Cardboardbriller, egentlig?

3D briller i papp… Det er mye kulere enn hva som kan beskrives! Husker du den gangen det var slike store, 3D simulatorer på tivoli? Den følelsen 🙂

Jeg har fått brillene i posten. Hvordan monterer jeg disse?

Se bildeguide, eller se video (videoen avviker noe fra denne modellen).

Hvor får jeg tak i apper?

Har du android – sjekk ut denne siden. Mye gratis, og noe betalte apper.

Har du iPhone – søk etter «VR» i App Store (søk også etter «Cardboard»), det er stadig voksende antall apper for Cardboard til iPhone.

Hva er leveringstiden?

Leveringstiden ved bestilling er normalt 2-3 dager postgang (A-post sendt fra Norge).

Hvilke telefoner passer Cardboardbriller til?

Alle telefoner som har Android Jelly Bean 4.1 eller nyere kan kjøre Google Cardboard appen fra Google Play Store. Imidlertid vil den magnetiske knappen kun fungere med noen modeller.

Du kan også sjekke om smarttelefonen din er kompatibel på Google Cardboard appen her (https://www.google.com/get/cardboard/#compatibility)

De med iPhone har også mulighet til å bruke Google Cardboard briller, da det finnes flere apper som støtter det på Apple App store. Les mer om dette her (http://www.cnet.com/how-to/use-your-google-cardboard-vr-headset-with-your-iphone/)

Funker dette på iOS?

iPhone fungerer også med Google Cardboard briller, og det finnes noen apper på Apple App Store man kan bruke.

Fungerer dette på tablet?

Ikke per dags dato, men det vil komme briller tilpasset tablets senere.

Hva er den største telefonen som vil fungere?

Basic og Premium modellene vil normalt passe til telefoner helt opp til 5,2 tommer. Har du større telefon, bør du kjøpe XXL modellen.

Kan magneten ødelegge telefonen min?

Nei, magnetene utvider funksjonene dine på telefonen, og er der for å kunne styre Google Cardboard appen.

Magneten funker ikke på min telefon.

Se den offisielle listen nevnt i listen over.

Må telefonen være tilkoblet strøm mens jeg bruker Google Cardboard Appen?

Nei.